Eksklusivt mikroskop leveret til DTU

Det var en stor dag, da det store nye konfokalmikroskop med både White Light Laser OG PicoEmerald-laser til CARS-mikroskopering blev leveret til DTU.

Det var en stor dag, da DTU fik leveret sit nye SP8X CARS konfokalmikroskop. 

DTU’s nye mikroskop er et konfokalmikroskop, som er udstyret med både en White Light Laser OG en såkaldt PicoEmerald-laser. En PicoEmerald-laser er en speciel laser, der kan bruges til CARS-mikroskopering (Coherent Antistokes Raman Scattering).

Når prøver skal visualiseres med et CARS konfokalmikroskop, er det unødvendigt at opfarve dem først. CARS-teknologien udnytter den kontrast, der opstår i billedet på grund af de tilstande af vibration, som er karakteristiske for de forskellige molekyler i en prøve. Da mærkning/opfarvning af prøven ikke er nødvendig, påvirkes denne stort set ikke af forberedelse og visualisering. Vi ønsker DTU al mulig held og lykke med deres nye, eksklusive mikroskop.

Mikroskopet består af utroligt mange dele – derfor kommer det også i utroligt mange kasser.

Det første glimt af det nye udstyr.

Det er med at holde tungen lige i munden, når det hele skal forbindes rigtigt.

Den blå kasse er PicoEmerald-laseren, som gør mikroskopet til noget helt særligt.

Endelig sat op i laboratoriet og klar til spændende projekter, der bliver endnu bedre med CARS-mikroskopering.

Vi ønsker DTU held og lykke med det nye mikroskop!

Ønsker du mere information om Triolabs mikroskopløsninger?

Om Leica Biosystems

Produktgruppe: Histologi, Immunfarvning, Mikroskopi

Produkter: Præpareringsmaskiner, Mikrotomer, Kryostater, Farvemaskiner, IHC-, ISH og FISH-instrumenter, Mikroskoper

Land: Tyskland

Hjemmesidewww.leicabiosystems.com

Leica Biosystems er en sammenslutning af flere gamle, kendte firmaer, hvoraf flere har deres rødder helt tilbage i starten af den 20. århundrede. De har hovedkontor i Tyskland, men er i dag et verdensomspændende firma. Leica Biosystems beskæftiger sig primært med cancerdiagnostik.

Leica Biosystems kan tilbyde alt inden for instrumenter og forbrugsvarer, der er nødvendigt for hele processen, lige fra biopsien tages, til den endelige diagnose stilles.

Leica arbejder dedikeret for at forbedre mulighederne for, at patologerne kan stille den rigtige diagnose tidligere, og de arbejder derfor hele tiden på at forbedre effektiviteten og pålideligheden af deres udstyr. Som noget helt særligt er alt udstyr fra Leica Biosystems derfor designet til at kunne indgå i et lean-inspireret workflow.

Produkterne fra Leica Biosystems har været i Triolabs portefølje siden efteråret 2016, men vores erfaring med produkterne rækker flere år tilbage. Da salg, service og support af Leica Biosystems’ produkter blev integreret i Triolab fulgte Leica Biosystems’ danske applikationsspecialister og teknikere nemlig også med og blev en del af Triolab.

Karina Sander Thomsen

Produktchef

kasth@triolab.dk

Martin Weiss Nielsen

Produktchef

manie@triolab.dk