Den første SPECTRA autostainer er nu installeret i Danmark

Line, Jesper og Helene i Triolabs LBS-team er temmelig glade i øjeblikket. Det er de faktisk for det meste, men lige nu skyldes det bl.a. den succesfulde installation og opstart af HistoCore SPECTRA, Leica Biosystems’ største autostainer/workstation til histologiske farvninger, på Afdeling for Klinisk Patologi på Odense Universitetshospital i december 2020.

Line, Jesper og Helene i Triolabs LBS-team er temmelig glade i øjeblikket. Det er de faktisk for det meste, men lige nu skyldes det bl.a. den succesfulde installation og opstart af HistoCore SPECTRA, Leica Biosystems’ største autostainer/workstation til histologiske farvninger, på Afdeling for Klinisk Patologi på Odense Universitetshospital i december 2020. 

HistoCore SPECTRA er Leica Biosystems’ største autostainer/workstation. Med bl.a. 2 arme, 5 load & unload stationer, 6 ovnstationer, og mulighed for at køre HE og andre farvninger på samme tid er effektiviteten i top. Det er en stor hjælp for travle histologiske laboratorier. 

Som de første i Danmark har Afdeling for Klinisk Patologi i Odense sikret sig et eksemplar af SPECTRA staineren. Og de har optimeret arbejdsgangen yderligere ved at tilslutte SPECTRA dækglasmaskinen, som bl.a. tilbyder en meget hurtig tørretid. På den måde får de den fulde effekt af HistoCore SPECTRA som en workstation. 

Stor effektivitet med SPECTRA-staineren. Med tilsluttet dækglasmaskine optimeres arbejdsgangen yderligere.

Afdelingen bruger udelukkende staineren til specialfarvninger. Der er i øjeblikket 19 protokoller på instrumentet, og det fungerer rigtig godt. Nogle protokoller bliver naturligvis brugt oftere end andre, men de kan alle køres dagligt, når behovet opstår.

For at få installationsprocessen til at glide bedst muligt havde vi sørget for, at se de mange protokoller igennem og lægge dem ind i softwaren i forvejen, så vi nemt og hurtigt kunne uploade dem på instrumentet ved installationen. Det sparede os en masse tid i Odense.

Efter nogle småjusteringer og afprøvninger, og en introduktion til laboratoriets øvrige bioanalytikere, kører SPECTRA nu en stor del af specialfarvningerne på afdelingen. 

Efter en vellykket opstart udfører afdelingen nu en stor del af deres specialfarvninger på SPECTRA.

Den nye SPECTRA i Odense er den første SPECTRA i Danmark, men i Sverige er den allerede godt kørende. Derfor fik vi Anna fra Triolab Sverige til at komme og bistå os i opstartsfasen. Det har været meget lærerigt for os at drage nytte af hendes erfaring med instrumentet. Hele installations-  og opstartsprocessen har været meget vellykket.

HistoCore SPECTRA installeret på Afdeling for Klinisk Patologi i Odense. De udfører i dag alle deres specialfarvninger på denne.

Stor tilfredshed i Odense

Vi var meget spændte på, om de høje forventninger om brugervenlighed og effektivitet, vi selv havde til farvemaskinen, ville blive indfriet i virkeligheden, og om brugerne ville synes lige så godt om den, som vi gør. Og det gør de heldigvis. 

Camilla Grandal og Lone Katrine Lilleholm, der er superbrugere i Odense, er gået til opgaven med stor entusiasme og gå-på-mod. Det har været rigtig sjovt og dejligt at opleve deres positive reaktioner undervejs i processen.

Direkte adspurgt, fremhæver Camilla og Lone instrumentets gode stabilitetbrugervenlighed og et lavt støjniveau, som nogle af de fordele, de er særligt positive over:

Vi synes, at instrumentet kører rigtig fint, og at kvaliteten af farvningerne på snittene er ensartet. Instrumentet er let at betjene, og det har været nemt at lære vores kollegaer op i at bruge det. Og den er lydsvag. Den har jo sine ringetoner/alarmer, men selve det mekaniske/armenes bevægelse er støjsvage.

Camilla og Lone, glade superbrugere

Er du interesseret i at vide mere?

Om Leica Biosystems

Produktgruppe: Histologi, Immunfarvning, Mikroskopi

Produkter: Præpareringsmaskiner, Mikrotomer, Kryostater, Farvemaskiner, IHC-, ISH og FISH-instrumenter, Mikroskoper

Land: Tyskland

Hjemmesidewww.leicabiosystems.com

Leica Biosystems er en sammenslutning af flere gamle, kendte firmaer, hvoraf flere har deres rødder helt tilbage i starten af den 20. århundrede. De har hovedkontor i Tyskland, men er i dag et verdensomspændende firma. Leica Biosystems beskæftiger sig primært med cancerdiagnostik.

Leica Biosystems kan tilbyde alt inden for instrumenter og forbrugsvarer, der er nødvendigt for hele processen, lige fra biopsien tages, til den endelige diagnose stilles.

Leica arbejder dedikeret for at forbedre mulighederne for, at patologerne kan stille den rigtige diagnose tidligere, og de arbejder derfor hele tiden på at forbedre effektiviteten og pålideligheden af deres udstyr. Som noget helt særligt er alt udstyr fra Leica Biosystems derfor designet til at kunne indgå i et lean-inspireret workflow.

Produkterne fra Leica Biosystems har været i Triolabs portefølje siden efteråret 2016, men vores erfaring med produkterne rækker flere år tilbage. Da salg, service og support af Leica Biosystems’ produkter blev integreret i Triolab fulgte Leica Biosystems’ danske applikationsspecialister og teknikere nemlig også med og blev en del af Triolab.

Og vi glæder os til at fortælle meget mere om Spectra-staineren til alle, der har lyst til at lytte: