Historie

Triolab AS slog døren op den 1. april 1992. Firmaet blev grundlagt af tre personer fra Triolab AB (Sverige) og Finn Ulbæk Andersen (Danmark). Disse fire personer havde alle lang erfaring inden for diagnostikabranchen.

Triolab AS slog døren op den 1. april 1992. Firmaet blev grundlagt af tre personer fra Triolab AB (Sverige) og Finn Ulbæk Andersen (Danmark). Disse fire personer havde alle lang erfaring inden for diagnostikabranchen.

Fra begyndelsen var målsætningen koncentreret omkring salg af diagnostiske test og instrumenter inden for koagulation. Hovedagenturet var Diagnostica Stago, en af verdens førende producenter af produkter til koagulationsdiagnostik.

Efterhånden som Triolab voksede, blev virksomheden udvidet med både nye agenturer og mere personale, og Triolab blev kendt for god service og et højt personligt engagement og opnåede først og fremmest en stærk position inden for koagulation. Dette blev senere udvidet til også at gælde inden for andre specialområder. Vi kan i dag tilbyde produkter, service og support inden for koagulation, hæmatologi, immunologi, klinisk biokemi, mikrobiologi, molekylærdiagnostik, mikroskopi, patologi, POC og den præanalytiske fase samt veterinærdiagnostik.

Efterhånden som Triolab fik generalagenturer for hele det nordiske marked, blev et distributionsnet opbygget, og i dag er vi et af nordens førende diagnostikaforetagender. I tæt samarbejde med vores leverandører arbejder vi med kundetilpassede løsninger for test, instrumenter og service inden for alle vores områder.

Den 1/1 2017 trådte Finn Ulbæk Andersen efter 25 år tilbage fra posten som Triolabs Administrerende Direktør og gik pr. 31/8 samme år på pension.

Gert Pynt Andersen, som havde været ansat i Triolab siden år 2000, først som produktchef på koagulationsområdet og siden som salgs- og markedschef, overtog stafetten. Gert stod i spidsen for Triolab i en periode på 5 år, hvor Triolab gennemgik en enorm udvikling med stor vækst og god fremgang.

Pr. 1/1 2022 blev Neel Noel, Triolabs tidligere salgs- og markedschef, udnævnt til ny administrerende direktør for Triolab.

Finn Ulbæk Andersen

Grundlægger og administrerende direktør 1992-2017

Gert Pynt Andersen

Administrerende direktør 2017-2022

Neel Noel

Administrerende direktør pr. 1/1 2022

Hele denne positive udvikling kunne vi selvfølgelig ikke have haft, hvis ikke det var for vore dygtige og engagerede medarbejdere.

Finn Ulbæk Andersen

Historisk tilbageblik

2023

Triolab ISO-certificeret iht. miljø og arbejdsmiljø, ISO 45001:2018 & ISO 14001:2015.

2022

Tidligere salgs- og markedschef Neel Noel blev udpeget til ny administrerende direktør for Triolab AS pr. 1/1 2022.

Triolab blev udnævnt til Børsen Gazelle for 2. år i træk.

2021

Triolab udnævnt til Børsen Gazelle for 1. gang

2018

Triolab indgik aftale med Leica Microsystems om repræsentationen af deres mikroskoper og billedbehandlingsløsninger i Danmark.

2017

Den 1/1 2017 trådte Finn Ulbæk Andersen efter 25 år tilbage fra posten som Triolabs Administrerende Direktør og gik pr. 31/8 samme år på pension. Stafetten blev videregivet til Gert Pynt Andersen, tidligere salgs- og markedschef i Triolab.

I marts 2017 blev Triolab ISO-certificeret i henhold til ISO 9001:2015. Siden har vi foretaget løbende udvikling af vores kvalitetssystem.

2016

Efter en årrække med skiftende ejerskab blev vi i 2016 en del af AddLife-koncernen – en udløber af teknologikoncernen AddTech. AddLife blev registreret som selvstændigt selskab på den svenske børs i marts 2016.

Triolab AS indgik aftale med Leica Biosystems om repræsentationen af deres produkter i Danmark,
både mht. salg, service og support. Leica Biosystems’ produkter samt danske medarbejdere blev integreret i Triolabs eksisterende virksomhed.

2015

Triolab fusionerede med ElectraBox, som var et søsterselskab i den store teknologikoncern AddTech, som Triolab var ejet af på det tidspunkt.

1999

Triolab fusionerede med SpectraChrom Diagnostik, som var en forretningsdel i SpectraChrom A/S.

Personalestaben voksede i forlængelse af fusionen fra 2 til 8 medarbejdere, og vi flyttede til større lokaler på Vallensbækvej 35 i Brøndby, hvor vi stadig holder til.

Vi blev en del af den nordiske Triolab-gruppe, som bestod af Triolab AB i Sverige, Triolab Oy i Finland og Bergman Diagnostika i Norge.

1992

Triolab åbnede den 1. april 1992.

Firmaet blev grundlagt af tre personer fra Triolab AB i Sverige, Dag Fossan, Göran Brandt og Magne Johnsen, samt og Finn Ulbæk Andersen i Danmark. Finn Ulbæk Andersen var firmaets administrerende direktør frem til 2017. Firmaets første ansatte, udover Finn, var servicetekniker Edvind Nielsen.

Fra invitationen til Triolabs åbningsreception