Den første SPECTRA autostainer er nu installeret i Danmark

Line, Jesper og Helene i Triolabs LBS-team er temmelig glade i øjeblikket. Det er de faktisk for det meste, men lige nu skyldes det bl.a. den succesfulde installation og opstart af HistoCore SPECTRA, Leica Biosystems' største autostainer/workstation til histologiske farvninger, på Afdeling for Klinisk Patologi på Odense Universitetshospital i december 2020.

HistoCore SPECTRA er Leica Biosystems’ største autostainer/workstation. Med bl.a. 2 arme, 5 load & unload stationer, 6 ovnstationer, og mulighed for at køre HE og andre farvninger på samme tid er effektiviteten i top. Det er en stor hjælp for travle histologiske laboratorier.

Som de første i Danmark har Afdeling for Klinisk Patologi i Odense sikret sig et eksemplar af SPECTRA staineren. Og de har optimeret arbejdsgangen yderligere ved at tilslutte SPECTRA dækglasmaskinen, som bl.a. tilbyder en meget hurtig tørretid. På den måde får de den fulde effekt af HistoCore SPECTRA som en workstation.

Afdelingen bruger udelukkende staineren til specialfarvninger. Der er i øjeblikket 19 protokoller på instrumentet, og det fungerer rigtig godt. Nogle protokoller bliver naturligvis brugt oftere end andre, men de kan alle køres dagligt, når behovet opstår.

For at få installationsprocessen til at glide bedst muligt havde vi sørget for, at se de mange protokoller igennem og lægge dem ind i softwaren i forvejen, så vi nemt og hurtigt kunne uploade dem på instrumentet ved installationen. Det sparede os en masse tid i Odense.

Efter nogle småjusteringer og afprøvninger, og en introduktion til laboratoriets øvrige bioanalytikere, kører SPECTRA nu en stor del af specialfarvningerne på afdelingen.

Den nye SPECTRA i Odense er den første SPECTRA i Danmark, men i Sverige er den allerede godt kørende. Derfor fik vi Anna fra Triolab Sverige til at komme og bistå os i opstartsfasen. Det har været meget lærerigt for os at drage nytte af hendes erfaring med instrumentet. Hele installations-  og opstartsprocessen har været meget vellykket.

 

 

HistoCore SPECTRA installeret på Afdeling for Klinisk Patologi i Odense. De udfører i dag alle deres specialfarvninger på denne.

Stor tilfredshed i Odense

Vi var meget spændte på, om de høje forventninger om brugervenlighed og effektivitet, vi selv havde til farvemaskinen, ville blive indfriet i virkeligheden, og om brugerne ville synes lige så godt om den, som vi gør. Og det gør de heldigvis.

Camilla Grandal og Lone Katrine Lilleholm, der er superbrugere i Odense, er gået til opgaven med stor entusiasme og gå-på-mod. Det har været rigtig sjovt og dejligt at opleve deres positive reaktioner undervejs i processen.

Direkte adspurgt, fremhæver Camilla og Lone instrumentets gode stabilitet, brugervenlighed og et lavt støjniveau, som nogle af de fordele, de er særligt positive over:

Vi synes, at instrumentet kører rigtig fint, og at kvaliteten af farvningerne på snittene er ensartet. Instrumentet er let at betjene, og det har været nemt at lære vores kollegaer op i at bruge det. Og den er lydsvag. Den har jo sine ringetoner/alarmer, men selve det mekaniske/armenes bevægelse er støjsvage.

Er du interesseret i at vide mere?

Du kan opleve SPECTRA i funktion i denne video fra Leica Biosystems

Se mere om specifikationer mv. på Leicas hjemmeside

Og vi glæder os til at fortælle meget mere om Spectra-staineren til alle, der har lyst til at lytte. 

Triolab Nyt, maj 2021

 

 

 

 

Stor effektivitet med SPECTRA-staineren. Med tilsluttet dækglasmaskine optimeres arbejdsgangen yderligere.

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter en vellykket opstart udfører afdelingen nu en stor del af deres specialfarvninger på SPECTRA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Camilla og Lone, de glade og tilfredse superbrugere på SPECTRA i Odense.